artikel

Oppositionsråden saknar argument!

Gävleborgslandstingets Oppositionsråd saknar helt argument när man försöker bemöta min debattartikel (införd 21 januari, 2006), därför försöker man flytta fokus till något helt annat när man svarar.
Jag är inte överraskad eftersom man var lika svarslös i fullmäktigedebatten i november då jag debatterade frågan, däremot är det viktigt att göra länsinnevånarna medvetna om den borgerliga luftbudgeten.

Syftet med min artikel är alltså inte att trotsa fullmäktiges beslut som man påstår, tvärtom säger jag i artikeln att borgarnas budget fick majoritet. Att påstå något annat är att fara med osanning!
Hela problematiseringen i debattartikeln där jag förklarar att borgarna påstår sig kunna driva verksamheten med samma bemanning och med samma åtagande till en kostnad som ligger 2 miljoner under den faktiska lönekostnaden struntar man helt i, vilket självmål!
Däremot försöker oppositionsråden föra in demokratiaspekten i det hela vilket är intressant, man tycker alltså att jag inte får säga vad jag tycker i frågan eftersom beslut är fattat? Jag skulle alltså förses med en ideologisk munkavle resten av året, bävar man för valrörelsen månntro?
Slutligen påstår man att vänstern inte har någon lång meritlista i demokrati att skryta med vilket bara är lågt. Jag ska därför ge O-råden några exempel på demokratisk kamp!
Vänstern bekämpade högern när högern var emot både allmän och kvinnlig rösträtt. Vi bekämpade också högern när de var emot folkskolereformen 1927 och när de var emot två veckors semester 1938.
Vänstern bekämpade folkpartiet m.fl.1941 när de drev igenom tvångssteriliseringar p.g.a.. ”asocialt leverne” Vänstern bekämpade Bondeförbundets rasbiologiska idéer som de hade i sitt partiprogram redan på 30-talet!
Slutligen kan jag inte låta bli att citera Högermannen Hjalmar Hammarsköld som i riksdagsdebatten 1918 sa ”jag tror inte på demokratins förmåga att lyckliggöra folk, allra minst den sortens demokrati som det här blir fråga om och som sannolikt ganska fort kommer att leda till massvälde”
Vilka är det som borde fundera över sina demokratiska meriter?
Allt detta borde sjukvårdspartisten Stig Zettlin kunnat upplysa sina allianskamrater om eftersom han själv var vänsterpartist innan han hittade en ny födkrok på den yttersta högerkanten!

Alf Norberg landstingsråd (v)

Kopiera länk