Hur vi kan nå det balanserade trafiksystemet?

Hur kan vi nå en samsyn kring stadens karaktär där resbehov beaktas med tillgänglighets-, trygghets- och trafiksäkerhetsaspekter tillsammans med trafikens miljöpåverkan?
Det handlar om ett samspel mellan gång-, cykel-, kollektiv- och biltrafik samt gods- och utryckningstrafiken. Alla dessa delar skapar det trafiksystem vi lever i och med. I Gävleborg har de senaste åren även innefattat en diskussion kring och utveckling av resecentra.

Syftet med TRAST är att vägleda planerare och beslutsfattare i processen att ta fram och förankra en kommunal trafikstrategi, allt efter de egna förhållandena. Sedan TRAST lanserades under 2004 har 500 personer över hela landet genomgått en tvådagars TRAST-utbildning.

Finns intresse för regional utbildning i Gävleborg?

Genom intresseanmälan på http://www.lg.se/X-MaTs/TRAST vill vi skapa oss en bild över intresset för en sådan utbildning under maj. Svar önskas senast måndag den 3 april.

Grundtanken är att erbjuda en dags utbildning med möjlighet till kompletterande dag.
Dag 1: allmän orientering kring TRAST – tjänstemän och politiker
Dag 2: möjlighet till fördjupning – främst riktad till tjänstemän

Målgrupp: Politiker och tjänstemän från kommunernas nämnder och förvaltningar gällande bygg, miljö och trafik. Även andra intresserade är välkomna, exempelvis konsulter inom ämnesområdet och tjänstemän från andra offentliga aktörer.

Du gillar kanske också...

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.