artikel

Vänsterpartiets riksdagsledamöter Ulla Andersson och Egon Frid anmäler idag en annons i Svenska dagbladets näringslivsbilaga för könsdiskriminering.

– Enligt annonsen är kvinnor tydligen inte tillräckligt smarta för att kunna läsa näringslivsbilagan säger Ulla Andersson, riksdagsledamot (v) i finansutskottet. Kvinnor ska tydligen gifta sig rikt för att få en värdig ålderdom eftersom de tydligen inte behöver pensionsspara enligt annonsören.

 Vänsterpartiets riksdagsledamöter Ulla Andersson och Egon Frid anmäler idag en annons i Svenska dagbladets näringslivsbilaga för könsdiskriminering.

– Enligt annonsen är kvinnor tydligen inte tillräckligt smarta för att kunna läsa näringslivsbilagan säger Ulla Andersson, riksdagsledamot (v) i finansutskottet. Kvinnor ska tydligen gifta sig rikt för att få en värdig ålderdom eftersom de tydligen inte behöver pensionsspara enligt annonsören.

Vänsterpartiet har sedan 1970-talet arbetat för att få igenom ett förbud mot könsdiskriminerande reklam. Den socialdemokratiska regeringen var i slutet av förra mandatperioden beredd att utreda frågan om ett eventuellt förbud. Detta har dock den borgerliga regeringen satt stopp för.

– Näringslivets egna åtgärder är bra men inte tillräckliga för att få bort könsdiskriminerande reklam säger Egon Frid, riksdagsledamot (v) i civilutskottet. Idag saknas helt sanktionsmöjligheter mot företag som använder sig av den här typen av annonser. Det vill vi ändra på.  

För mer information kontakta:

Ulla Andersson, riksdagsledamot (v) i finansutskottet 08-786 46 59

Kopiera länk