artikel

Privatisering är en förlustaffär för skattebetalarna

Vänsterpartiets Ulla Andersson mötte idag 16/1 statsrådet Mats Odell i en debatt om regeringens planer att sälja ut statliga företag. Ulla Andersson menar att regeringen gör bort sig när de säljer företag som Telia Sonera, Nordea och SBAB.

  

Privatisering är en förlustaffär för skattebetalarna
 
Vänsterpartiets Ulla Andersson mötte idag 16/1 statsrådet Mats Odell i en debatt om regeringens planer att sälja ut statliga företag. Ulla Andersson menar att regeringen gör bort sig när de säljer företag som Telia Sonera, Nordea och SBAB.
 
– Regeringen säljer inte bolagen för att staten behöver pengarna, regeringen har ideologiska skäl för detta. Försäljningen är en förlustaffär. Beräkningar visar att staten får in mer pengar i utdelning från dessa bolag jämfört med vad vi tjänar på en försäljning, säger Ulla Andersson, riksdagsledamot (v).
 
Ulla Andersson varnar för minskad konkurrens om exempelvis SBAB köps upp av en annan storbank, eller om en telejätte köper Telia Sonera.
 
– Risken är att vi konsumenter drabbas av högre pris för telefoni och bredband och sämre räntor på bolånet. Utförsäljningen är en dålig affär för skattebetalarna, säger Ulla Andersson.
 
Kontakt:
Ulla Andersson, riksdagsledamot, 0702-37 99 91
Matti Kataja, pressekreterare, 0709-28 30 10
Vänsterpartiets presstjänst, 0706-20 00 64

Kopiera länk