artikel

Lagstifta mot pensionspengar i vapenindustrin

Tidningen Dagens Industri har i flera artiklar visat hur svenska pensionspengar placeras i företag som tillverkar kärnvapen och klustervapen. Vänsterpartiet anser att det är oacceptabelt och lägger en motion om att ändra lagen för att förbjuda placering av pensionspengar i vapenindustrin.

  

Lagstifta mot pensionspengar i vapenindustrin

Tidningen Dagens Industri har i flera artiklar visat hur svenska pensionspengar placeras i företag som tillverkar kärnvapen och klustervapen. Vänsterpartiet anser att det är oacceptabelt och lägger en motion om att ändra lagen för att förbjuda placering av pensionspengar i vapenindustrin.

– Vi vill sätta stopp för att svenska pensionspengar placeras i vapenindustrin. Vi tror inte att människor vill bygga sin framtid på vapen som ska användas för att döda andra människor, säger Ulla Andersson, ekonomisk politisk talesperson för vänsterpartiet.

Vänsterpartiet har tidigare lagt förslag för att underlätta för människor att välja hur deras pengar ska placeras, och partiet har även föreslagit att 7:e AP-fonden ska vara skyldig att ta andra hänsyn än enbart avkastning.

Kontakt:
Ulla Andersson, riksdagsledamot, 0702-37 99 91
Matti Kataja, pressekreterare, 0709-28 30 10
Vänsterpartiets presstjänst, 0706-20 00 64

Kopiera länk