Fråga folket!

Aldrig tidigare har så mycket makt överförts till EU sedan Sverige blev medlem. På 100 områden tar EU bort självbestämmandet från medlemsländerna. Varför vill de ha mindre demokrati?
När EU-byråkraterna får mer att säga till om ökar fusket och korruptionen. Fler beslut tas på hemliga möten. Varför får inte vanligt folk se vad de gör?

EU:s högerpolitik förstärks. Nu ska det handlas med välfärden och tryggheten. Det blir människor med mycket pengar som tjänar på det. Vilka är det som förlorar?

Länderna tvingas rusta upp militärt. EU blir i praktiken en militärallians på samma sätt som Nato. Varför vill de kriga i andra världsdelar?

Borgarna och socialdemokraterna är överens om EU och säger nej till folkomröstning. Är de rädda för att folket ska rösta "fel" som i EMU-folkomröstningen?

Vänsterpartiet kräver folkomröstning om Lissabonfördraget – EU:s nya grundlag. Det borde du också göra.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Jakob tärnvik skriver:

    Hej jag heter Jakob och går i torsvik skola på lidingö. Vi har fått ett projekt på so:n där vi ska ta reda på vad de olika partierna tycker i olika frågor. Min grupp fick frågan: Ska Sverige förbli medlem i EU eller lämna samarbetet. Vi är väldigt intresserade av vad ni i Socialdemokraterna tycker i denna fråga och varför.

    Vi skulle vara väldigt tacksamma för svar. Tack på förhand, Jakob

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.