artikel

Vänsterpartiet kräver att Maud Olofsson utvärderar regionala orättvisor

Regeringens ekonomiska politik har förstärkt orättvisorna och försämrat villkoren för människorna som vill leva och bo på landsbygden. Vänsterpartiets riksdagsledamot Ulla Andersson frågar därför näringsminister Maud Olofsson om regeringen tänker utvärdera den ekonomiska politiken ur ett regionalt perspektiv.

 Vänsterpartiet kräver att Maud Olofsson utvärderar regionala orättvisor

Regeringens ekonomiska politik har förstärkt orättvisorna och försämrat villkoren för människorna som vill leva och bo på landsbygden. Vänsterpartiets riksdagsledamot Ulla Andersson frågar därför näringsminister Maud Olofsson om regeringen tänker utvärdera den ekonomiska politiken ur ett regionalt perspektiv.

– Vänsterpartiet vill förnya regionalpolitiken. Minskade klyftor mellan regionerna är helt avgörande, säger Ulla Andersson, riksdagsledamot för vänsterpartiet.

På vänsterpartiets begäran ordnade riksdagen idag en extrainsatt debatt om landsbygdens utveckling. I debatten pekade vänsterpartiet på hur orättvist regeringens ekonomiska politik slår mot landsbygden. Vänsterpartiet förljer upp debatten med en rad interpellationer till flera ministrar.

Kontakt:
Ulla Andersson, riksdagsledamot, 0702-37 99 91
Matti Kataja, pressekreterare, 0709-28 30 10
Vänsterpartiets presstjänst, 0706-20 00 64

Kopiera länk