artikel

Ulla Andersson (v): Utförsäljningen av Vin & Sprit är en förlustaffär för folket

Den borgerliga regeringen säljer idag det statliga bolaget Vin & Sprit. Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson kritiserar försäljningen och den process som har lett fram till att ett företag som varje år levererar avkastning till staten, nu säljs för en engångssumma

 Ulla Andersson (v): Utförsäljningen av Vin & Sprit är en förlustaffär för folket

Den borgerliga regeringen säljer idag det statliga bolaget Vin & Sprit. Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson kritiserar försäljningen och den process som har lett fram till att ett företag som varje år levererar avkastning till staten, nu säljs för en engångssumma.


– Regeringen säljer en vinstmaskin av ideologiska skäl, vilket är illa. Det är en förlust för folket, säger Ulla Andersson, ledamot i riksdagens finansutskott (v).


– Mats Odell påstår att utförsäljningen har skett på ett noggrann och ansvarsfullt sätt, vilket är ett skrattretande påstående när flera av regeringens rådgivare har tvingats avgå och när knappt en enda av rådgivarna har stått fria från misstankar om jäv, säger Ulla Andersson.


– Nu kräver jag att regeringen använder pengarna till att investera i infrastruktur och miljöteknik, istället för att betala av på statsskulden, säger Ulla Andersson.


Kontakt:

Ulla Andersson, riksdagsledamot och ekonomisk-politisk talesperson, 0702-37 99 91
Vänsterpartiets presstjänst, 0706-20 00 64

Kopiera länk