artikel

Självklart ska de ha högre lön!

Vänsterpartiet har länge drivit på för att höja kvinnors löner. När nu sjuksköterskorna efter åratal av eftersatt löneutveckling och beundrandsvärt tålamod går ut i strejk, är det vårt ansvar att backa upp dem.

  

Självklart ska de ha högre lön!

 

Vänsterpartiet har länge drivit på för att höja kvinnors löner. När nu sjuksköterskorna efter åratal av eftersatt löneutveckling och beundrandsvärt tålamod går ut i strejk, är det vårt ansvar att backa upp dem.

 

– De anställda i vården har med sina låga löner indirekt finansierat sjukvården. Borgerliga politiker lägger hellre pengar på skattesänkning än på höjda löner. Men fortsatt låga löner låser fast kvinnorna i låga pensioner.  Nu duger det inte längre att vi politiker smiter från vårt arbetsgivaransvar, säger Ulla Andersson riksdagsledamot vänsterpartiet

 

– När medborgarna tillfrågas visar det sig gång på gång att de kan tänka sig att betala mer skatt om pengarna går till att stärka välfärden, säger Yvonne Oscarsson distriktsordförande.

 

För att kunna konkurrera om arbetskraften framöver måste landstingen vara beredda att premiera utbildning och ansvar i lönesättningen.

 

Vänsterpartiet har i riksdagen lagt en motion om att avsätta tio miljarder kronor i statsbidrag till kommuner och landsting som sluter avtal om jämställda löner.

 

För mer information:

Yvonne Oscarsson

070- 3760670

Ulla Andersson

070- 237 9991

 

 

Kopiera länk