artikel

Vänsterpartiets Gävleborgskandidat till Europaparlamentet

Faruk Aslan är 51 år och arbetar som tolk. Han har varit medlem i Vänsterpartiet sedan 1998. Aslan är idag ordinarie ledamot i kommunfullmäktige i Söderhamn och omvårdnadsnämnden i söderhamn.
Han sitter också med i vänsterpartiet Söderhamns styrelse som kassör.

Vilka frågor tycker du är viktiga att driva i Europaparlamentet?

– Att försvara kollektivavtalen och konflikträtten, det vi kallar den svenska modellen. Att motverka sociala dumpingen i EU.

Några andra hjärtefrågor?

Miljöpolitiken och stärkande av kvinnors rättigheter.

Har du fler områden som inresserar dig särskilt?

– Ja handelspolitik, biståndspolitik, fredspolitik, kulturpolitik, flykting och invandringspolitik.

Berätta lite mer om hur du ser på EU och möjligheterna att påverka.

Allmänt sett står Vänsterpartiet för ett samhälle där alla är lika. Vi arbetar för en bättre socialpolitik (arbete, sjukersättning, utbildning), samt för jämställdhet, feminism, bättre flyktingpolitik och miljöfrågor. Vänsterpartiet är en för alla, oavsett om du är invandrare eller svensk. Jag kommer att arbete för er alla oavsett om du är vänsterpartist eller ej. Som EU-politiker kommer jag att arbeta för svenska intressen inom alla områden. Som en EU-politisk kritiker vill jag göra min röst hört för svenska folkets bästa. Valet till EU-parlamentet är en möjlighet att visa vad man tycker om EU. Vill vi ha toppstyre eller demokrati? Ska människor från fattiga och krigshärjade länder stängas ute eller vill vi ha solidaritet? Ska marknadens frihet gå före en bra miljöpolitik? Är militär upprustning viktigare än fred? Är det okej med lönesänkningar eller ska arbetarna skyddas? Vänsterpartiet är det enda partiet i riksdagen som är EU-motståndare och stark kritiker till det som sker i EU. Den som delar den uppfattningen och vill ha social rättvisa, gillar feminismen, tar klimatfrågan på allvar och tror på internationell solidaritet, har i valet till EU-parlamentet bara ett alternativ att välja på, Vänsterpartiet. Vänsterpartiet arbetar för bättre möjlighet till integrering i samhället och arbetar aktivt
för kurdfrågan inom Sverige. Partiet har också samarbete med DTP som är ett kurdiskt parti i Turkiet och försvarar kurdiska folkets självbestämmanderätt.    

Kopiera länk