artikel

För demokrati och människovärde!

Nu på söndagen den 20 september är det dags för Kyrkoval. Ett val där medlemmar i Svenska Kyrkan har möjlighet att påverka inriktningen på den kyrkliga verksamheten kommande år. Ett val som handlar om människovärde där möjligheten finns att påverka och rösta för ett människovänligt och demokratiskt alternativ som välkomnar alla människor. Att välja ett parti som inte är rädd för nya möten, kulturer och människor från andra platser i världen och som ser mångfald som något berikande och utvecklande för samhället.

Vänsterpartiet är ett religiöst obundet parti som inte deltar i kyrkovalet. Däremot har vi en vänförening som arbetar inom kyrkan, nämligen Vänstern i Svenska Kyrkan, (ViSK), en partipolitisk obunden grupp med vänstervärderingar som vi delar många åsikter och värdegrunder med. Vänstern i Svenska Kyrkan jobbar med jämställdhet och för att minsk klassklyftorna, mot vapenindustrin, för en generösare flyktingpolitik, jämlikhet och för ett engagerat miljöarbete. ViSK jobbar också med tillgänglighet för alla oavsett etnicitet, kön, sexuell tillhörighet eller funktionsnedsättning samt att kyrkan ska viga homosexuella par på samma villkor som heterosexuella.

För första gången någonsin ställer Vänstern i Svenska Kyrkan upp i Sandviken där listan leds av Helena Näslund, bibliotekarie och mångårig demokratiarbetare i kommunen. Listan finns även i valet till Kyrkomötet.  

Karin Nilsson, ersättare Distriktsstyrelsen

Läs gärna mer på www.visk.se

Kopiera länk