artikel

Rädda jobben i Gävle

Ulla Andersson, riksdagsledamot för Vänsterpartiet och Gävlebo, kommenterar Ericssons varselbesked idag.
– Det kommer som en chock. Att Ericsson vill lägga ner verksamheten slår hårt mot alla anställda och deras familjer. Men även mot Gävle som stad som redan ligger i topp över landets högsta arbetslöshet, säger Ulla Andersson (V), riksdagsledamot från Gävle.

 

– Det kommer som en chock. Att Ericsson vill lägga ner verksamheten slår hårt mot alla anställda och deras familjer. Men även mot Gävle som stad som redan ligger i topp över landets högsta arbetslöshet, säger Ulla Andersson (V), riksdagsledamot från Gävle.

– Att 856 personer varslas är en katastrof. Jag förutsätter att regeringen bistår berörda personer på alla tänkbara sätt. Det krävs snabba åtgärder nu för att rädda situationen i Gävle.

– Regeringen bör agera för att försöka rädda fabriken. Samtidigt krävs extra insatser för att skapa fler och nya jobb. Gör infrastruktursatsningar, skapa fler välfärdsjobb, ge möjligheter till omskolning och utbildning, säger Ulla Andersson (V).

För ytterligare kommentar:
Ulla Andersson (V), riksdagsledamot och ekonomisk-politisk talesperson, 070 – 237 99 91
Vänsterpartiets presstjänst, 070 – 620 00 64

 

Kopiera länk