Dags för bonusskatt

Ulla Andersson, ekonomisk-politisk talesperson för Vänsterpartiet kommenterar Nordealedningens utspel om bonusar:

– Nordea vill gärna vara folkets bank och med staten som delägare kan man hålla med om att företaget borde vara ett föredöme. Därför är det anmärkningsvärt att man inte förmår lyssna till de tydliga signalerna om att folk inte vill ha bonussystem, säger Ulla Andersson (V).

– Det är nu uppenbart att det krävs ytterligare åtgärder för att komma till rätta med bonuskarusellen. Storbrittannien har redan infört en bonusskatt och jag menar att Sverige borde följa efter. Mitt förslag är en bonusskatt på 50 procent. Vad tänker Mats Odell och Anders Borg göra åt saken? säger Ulla Andersson (V).

Kontakt: Ulla Andersson, ekonomisk politisk talesperson (V) 070-2379991

Vänsterpartiets presstjänst 070-6200064Ulla A Foto

Du gillar kanske också...

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.