Artiklar

RUT-avdraget

I dagarna har det tydligen varit mycket diskussioner kring RUT-avdraget. Enligt borgarna kommer ju över 11 000 människor bli arbetslösa om vänstern kommer till makten i höst. Naturligtvis bryr vi oss inte om dem eftersom det är kvinnor(!) och vi har ett underliggande förakt för kvinnor(?)

Jomen, visst. Så måste det vara. För det kan ju inte handla om att det är bättre att de skattepengar som vi alla (förhoppningsvis) är med och betalar, ska gå till det gemensamma bästa. Inte för att ge höginkomsttagarna rabatt på sin städhjälp. Jo, för det är faktiskt mest höginkomsttagare som har råd att hålla sig med egen städhjälp. Surprise!

Istället för att subventionera privat städhjälp kan vi ju införa 6 timmars arbetsdag för alla. Då kan ingen skylla på tidsbrist för att man inte hinner städa … Sedan kan de stackars arbetslösa städerskorna få arbete i det allmänna. Du anar inte hur mycket jobb som skulle behöva göras ute i de kommunala och statliga verksamheterna. Efter svångremsåren med Göran Persson och, nu, Anders Borgs utförsäljningsfest så har de flesta kommunerna fått banta ner sina verksamheter till ett minimum … för balanskravet kommer ju i första hand …

… före sådana petitesser som lagstadgad barnomsorg, grundskola, äldreomsorg och handikappomsorg …

Petra Modée Vänsterpartiets distriktsstyrelse

Kopiera länk