Artiklar

Privat sjukvård har inte gett större effektivitet bara fetare plånböcker hos sjukvårdsprofitörerna!

I dagens DN-debatt (7/9) levererar en utomordentlig tung forskargrupp svart på vitt, det finns inget, INGENTING ALLS! Som tyder på att den privatisering som skett de senaste 20 åren varken gett större effektivitet eller minskad byråkrati.
Forskarna hävdar att det inte finns något vetenskapligt belägg överhuvudtaget att vården skulle blivit bättre av dessa omfattande privatiseringar!
Artikelförfattarna går grundligt fram och visar att det inte finns några vetenskapliga studier på området som bevisar att privatiseringen haft dessa fördelar!
Man säger också att okunskapen är mycket stor eftersom det är en anmärkningsvärd brist på vetenskapligt baserad kunskap om effekterna av konkurrens i välfärdssektorn.

Ord och inga visor!

Forskarna hävdar dessutom att det inte går att spåra några generella kvalitetsvinster inom omsorgstjänsterna och att konkurrens inom välfärden inte lett till några som helst förbättringar!
Artikeln är förstås ingen överraskning för oss som genom åren ihärdigt ifrågasatt den massiva privatiseringen av välfärden, vi som ansett att våra skattemedel inte ska hamna hos riskkapitalisternas bankonton i olika skatteparadis utan fördelas efter behov!
Jag rekommenderar alla att gå in på Studieförbundet näringsliv & samhälle och läsa mer…  www.sns.se


Det är fortfarande dags för en vänstersväng

Alf Norberg oppositionsråd vänsterpartiet
 

 
Alf Norberg
Mobil:0706810165
Oppositionsråd (V) landstinget Gävleborg
Ordförande partiföreningen Hudiksvall
Kopiera länk