Framgångsrik V-kongress för Gävleborg

I helgen samlades Vänsterpartiet, fyllt av självförtroende, till kongress på Munchenbryggeriet i Stockholm. Kongressen slöt upp kring partiets huvudfråga om vinster i välfärden. Vidare omvaldes partiordföranden Jonas Sjöstedt av en enig kongress.

Gävleborg representerades av delegationsledare Xamuel Halfvars (Hofors), Gin Akgul Hajo (Gävle), Isabella Bexell (Gävle), Petra Modee (Nordanstig), Mikael Rosen (Sandviken), Elisabeth Swedman (Hudiksvall) och Marcus Zingmark (Gävle).

Vänsterpartiet Gävleborg yrkade, via Isabella Bexell, bifall på motion om att grundlagsskydda public service. Kongressen röstade också igenom detta.

Gävleborgs riksdagsledamot och partiets ekonomiska talesperson Ulla Andersson valdes om till en ny period i partistyrelsen. Ulla har gjort ett fantastiskt arbete i partistyrelsen och var den som fick klart flest röster i partistyrelsevalet. Vi från Gävleborg är stolta över Ulla!

Xamuel Halfvars valdes till ersättare i partistyrelsen. – Jag är glad och nöjd med det förtroende som visats mig, säger Xamuel som också är ordförande i Vänsterpartiets Gävleborgsdistrikt.

Marita Engström, kommunalråd i Gävle, valdes också till ersättare i partistyrelsen. – jag är hedrad och det känns extra roligt att få vara med att arbeta i en sådan här viktig valrörelse, säger Marita.

Elisabeth Swedman valdes in i programkommissionen. Med stor partipolitisk och facklig erfarenhet blir Elisabeth en viktig kugge i partiets arbete. – Jag vill vara med och utveckla partiet så att Vänsterpartiet blir det självklara valet, säger Elisabeth.

Du gillar kanske också...

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.