Artiklar

Möte med Elisabeth Swedman och Alf Norberg på Bergsjögården

Välkommen att möta länets kandidater för Vänsterpartiet Gävleborg i EU-valet, Elisabeth Swedman och Alf Norberg. Du möter dem i Bergsjögården, kl 18 till 20. Hjärtligt välkommen!

De kommer att berätta om betydelsen av EU för Nordanstig. Sverige medlemsskap innebär konsekvenser för oss alla och det är enormt viktigt vilka parlamentsledamöter vi skickar  dit som nation. Nedan den korta sammanfattningen för Vänsterpartiets syn i detta val:

EU tvingar eurokrisens länder att försämra arbetsrättslagstiftningen. ­Arbetsrätten har blivit till salu. Det leder till att det blir lättare att avskeda ­arbetare och att fackföreningarna blir svagare.

Vi kräver att EU:s lagstiftning ändras så att arbetsrätten och fackliga rättigheter inte underordnas EU:s ekonomiska friheter. EU:s politik slår särskilt hårt mot kvinnorna och kraven på nedskärningar ger otrygga anställningar och diskriminering på arbetsmarknaden. Alla ska ha rätt till de löner och ­arbetsvillkor som gäller i det land där man ­arbetar. Rättvisa villkor måste gå före girighet.

Vi försvarar arbetarna, arbets­rätten och fackföreningarna. I Sverige och i EU. Läs mera här:

http://www.vansterpartiet.se/eu-val-2014/

 

7maj

 

Kopiera länk