Artiklar
Vänsterpartiet Inte till salu

Landsbygden är viktig

För att göra det möjligt för landsbygden att blomstra och för att få fler människor att flytta ut på landet behövs en infrastruktur i form av fungerande vägar och järnvägar, kollektivtrafik, bredband och telefoni.

Men det behövs mer än så. Det behövs närhet till service och kultur, apotek som faktiskt har mediciner(!) och högklassiga skolor.Vänsterpartiet ser landsbygden som en viktig del av Sverige. Här produceras livsmedel, träråvara, energi och här utvinns metaller och mineraler. Utan landsbygden står Sverige stilla. Därför vill vi satsa på att bygga ut järnvägen och reparera vägarna. Vi vill ha en fungerande kollektivtrafik i hela länet – och målet är att den ska vara avgiftsfri.Vi vill att varje skattekrona ska gå till välfärden. Vi vill att det ska vara nära till en hälsocentral. Det ska vara nära till ett apotek.

Får vi det här att fungera så har vi en bra grund för att öka företagandet på landsbygden. För vad företagarna vill ha är en bra kommunal service så att de har möjlighet att driva sitt företag.

Glömde jag bort att säga att Vänsterpartiet vill ta bort sjuklöneansvaret för småföretagen? Och att även företagarna ska ingå i socialförsäkringssystemet. Det ökar tryggheten för företagarna som faktiskt får en reell möjlighet att vara föräldraledig!

Så, vill du gynna företagen på landsbygden ska du rösta på Vänsterpartiet!

Petra Modée

kandidat till landstingsfullmäktige (V)

Insändaren publicerades på helahälsingland 2014-09-04.

Kopiera länk