Artiklar

Framåt i kommuner och landsting

Vänsterpartiet Gävleborg tackar alla väljare som röstat rött för en grönare framtid. Vi hoppas kunna göra en del för rättvisa, demokrati, välfärd och klimat i de nya konstellationer som våra nya mandat ger. Tyvärr har många trott att SD skulle vara en motkraft till borgerlig politik i länet och gett underlag för en fortsatt utveckling med samma tecken som tidigare.
Vi återkommer med en artikel om vilka majoritetsstyren det blivit senare.
I kommunerna vann Vänsterpartiet nya röster i samtliga kommuner utom Sandviken, Ockelbo och Nordanstig där man tappat lite. Vi hoppas bygga vidare på våra partiföreningar där och komma igen starkare nästa val. Totalt gick länet från 30 till 36 kommunala mandat.

I landstingsvalet vann vi över 2000 nya röster, vårt sista mandat är ett utjämningsmandat och det betyder att det behövs en rejäl röstförstärkning för att ta nästa mandat. Tyvärr nådde vi inte riktigt fram här. Men även här fortsätter vi arbetet med en progressiv landstingspolitik för länet. Landstings- och regionalpolitiska program finns att hämta här på vår webbsida.

För riksdagsvalet tappade vi 780 röster, man kan misstänka att en del trodde att man skulle vinna något på att rösta fram Fi.

Valresultat 2014 och 2010
Valresultat 2014 och 2010
Kopiera länk