Artiklar

Regionfullmäktige 4 juni

Före fullmäktige presenterade majoriteten i regionen budgeten för 2020 på en presskonferens. Regionen måste minska utgifterna med knappt 600 miljoner kronor eller cirka 6 %. 

– När det är tuffa ekonomiska tider är det minst lika viktigt att ta ansvar och värna ett vänsterperspektiv, säger Vänsterpartiets regionråd Fredrik Åberg-Jönsson. 

Presskonferens om en tuff budget.

Fredrik Åberg-Jönsson har presenterat  förbättringar inom färdtjänsten. Bland annat blir det lättare att resa över hela länet och inte bara i den egna kommunen. Trafikeringstiden på kvällar och helger ökar också. 

– Viktigt att möjligheterna att röra på sig ökar för de som har det svårast trots tuffa ekonomiska tider i regionen, säger Fredrik Åberg-Jönsson.

  regionfullmäktige debatterades frågan om ”Hur ser ojämlikheten ut och hur kan den bäst motas i Gävleborg?”, vilket är en utredning som majoriteten tillsatte förra mandatperioden.  

Det känns lite tryggt att det i dessa ekonomiskt tuffa tider finns  en utredning som ger ett jätteviktigt underlag att ha när vi diskuterar besparingar. 

En äldre nyhet men intressant att höra om fortsatt utveckling av den mobila tandvården i Gävleborg. Att den första målgruppen majoriteten satsar på är äldre beror på att det är den grupp som har svårast att ta sig till tandvården. Ett exempel på nära vård.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=6402204

Se hela mötet här:

https://lg.cloudapp.net/Player.aspx?SessionFactID=2522&MeetingID=2564&SessionName=Regionfullmäktige+2019-06-04&CatID=80&Search=&Embedded=0&dtmEntry=&intFullMeeting=1

Kopiera länk