Artiklar

Distriktsstyrelsen nominerar till kongressen

Inför kongressen har distriktsstyrelsen fattat beslut om ett antal nomineringar, förslag på personer man vill se valda i olika funktioner som tillsätts på kongressen. Till ordförandevalet har distriktsstyrelsen förordat nuvarande viceordförande Nooshi Dadgostar.  Distriktsstyrelsen skriver i sin motivering bland annat att Nooshi är välkänd inom partiet och har i sin nuvarande roll som vice ordförande varit en viktig del av den partiledning som ligger bakom partiets framgångar både i opinionen och många viktiga reformer i riksdagen.

Kandidaterna till partistyrelsen, Ulla Andersson, Samuel Gonzales och Charliene Kiffer Goude.

Därutöver gjorde distriktsstyrelsen nomineringar även till partistyrelsen och programkommissionen. Till partistyrelsen nominerades Charliene Kiffer Goude, Hudiksvall, man pekade på hennes många goda egenskaper som ledare och förtroendevald , påtalade hennes utbildning som master i biologi och hennes engagemang i klimat-, djurrätts- och miljöfrågor.

Samuel Gonzalez är idag ledamot i partistyrelsen och distriktsstyrelsen argumenterar för fortsatt förtroende även för honom. I sin motivering pekar man, bland mycket annat, på Samuels fackliga bakgrund och kunskap om organisations- och stadgefrågor. 

Med vetskapen om att distriktet Gävleborg även tidigare lyckats få med tre personer i partistyrelsen gör man det självklara valet att nominera Ulla Andersson som nu är välkänd och respekterad riksdagsledamot samtidigt som hon verkat som Vänsterpartiet ekonomiskpolitiske talesperson. Ulla har dessutom tidigare varit med i både partistyrelsen och det  verkställande utskottet.

Lillemor Mauritzdotter Nylén, oppositionsråd i Sandviken.

Så ville distriktsstyrelsen även se Lillemor Mauritzdotter-Nylén, Sandviken i programkommissionen. I sin motivering säger man att Lillemor är en väl påläst ideolog och att r hon fast rotad i den socialistiska och feministiska ideologin, samtidigt som hon har en pragmatisk syn på hur politik bör föras i det dagliga arbetet. Det gör henne väl lämpad för en plats i programkommissionen.

Distriktet har fått sju ombud som får göra sitt bästa för föra kandidaterna i hamn på kongressen. Valkonferensen den 14 mars kommer att välja de ombud vi ska skicka.

#nooshidadgostar, #Vkongress2020

Kopiera länk