Artiklar

God Jul och Gott Nytt År!

När vi lämnar 2021 som har varit oerhört tufft för personalen i vården, kan vi i regionens majoritet göra det med antal personalbeslut som innebär tydliga förbättringar.

Vårt arbete med att värdera och ersätta personalen för det ovärderliga arbete de gör begränsar sig inte till covid-ersättning här och nu. Vi vill prioritera att skapa bättre villkor på sikt också.

Det långsiktiga arbetet består av:

·         Extra satsning om 50 miljoner kronor för löner till personal inom sjukvården.

·         Höjt friskvårdsbidrag från 2200 till 3500 kr för alla medarbetare.

·         Tre extra dagars ledighet efter ett påfrestande år för alla månadsanställda.

Vårt regionråd Fredrik Åberg-Jönsson berättar om ytterligare två former av covid-kompensation till personalen inom hälso- och sjukvården. 

En viktig princip för majoriteten har varit att ersättningarna ska vara generella och begränsas inte till utvalda personalgrupper. Detta eftersom covid-19 påverkat hela hälso- och sjukvården.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/vardpersonal-far-10-000-kronor-extra-for-arbetet-under-coronapandemin?fbclid=IwAR2mvMNvqMrlQPj4UU1Uo4ixFkcY8EL1QSUQjT0E0uOnv6l-5ojXfci8ScI

Till listan över ekonomisk kompensation och återhämtning för personalen i samband med pandemin har majoriteten i regionen lagt:

• 1500 kr extra i ersättning per pass i våra dygnet-runt-verksamheter i jul- och nyårshelgen

  • Nästa steg blir att ta fram en modell för ekonomisk kompensation  även andra dagar under denna extrema tid.

https://www.regiongavleborg.se/nyheter/extra-ersattning-for-arbete-under-jul–och-nyarshelgen/?fbclid=IwAR0hdU8f0FYe4B2fvD3s4ITriuTLnRtXAKjpOXtx62vHwwrtLAgzdjxM6Ac

Pris för återvinning

Regionrådet Fredrik Åberg-Jönsson hade äran att dela ut Region Gävleborgs Miljöpris till Fritidsbanken i Bollnäs. Syftet är att uppmärksamma dem som går före i den gröna omställningen och därmed sprida goda exempel. 

Under sina två första år har Fritidsbanken i Bollnäs samlat in 15 ton sport- och friluftsutrustning och möjliggjort för många barn att få en mer aktiv fritid. 

Kreativa är de också. De (av 600 par skidor) som var för slitna för att åka på har istället fått ett nytt liv som staket i skidbacken. Dessutom har gamla snowboards blivit pingisrack till en skolas rastverksamhet.

Det var några aktuella nedslag från regiongruppen.

Distriktsstyrelsen, regiongrupp och anställda önskar er alla en God Jul och ett Gott År! 

Kopiera länk