Artiklar

Vänsterpartiet på Ockelbomarknaden 

Vänsterpartiet  har varit trogen sommarmarknaden i 15 år utom så klart för pandemiåren. Det är en träffpunkt för gamla som nya medlemmar och en möjlighet för alla och envar att skaffa sig information om Vänsterpartiet.

Ofta har vi också kunnat erbjuda kontakt med någon av partiets toppar, i år hade vi Ulla Andersson (V) på besök under fredagen och vår nya toppkandidat till riksdagen Samuel Gonzalez Westling under lördagen.

Samuel Gonzalez Westling är förstanamnet på Vänsterpartiet Gävleborgs riksdagslista.

Därutöver finns så klart Vänsterpartiets fullmäktigeledamöter på plats under stora delar av dagarna, Anna Lindmark och Martin Sund Svensson.

Porträtt på Anna Lindmark
Anna Lindmark är förstanamnet på kommunfullmäktigelistan för Vänsterpartiet Ockelbo.

Under dagen uppmärksammades flera aktuella frågor. Vi talade om vård och omsorg flera gånger, om nödvändigheten i att restaurera vad som rivits ned under 30 år av nyliberal politik. Pensionerna var ju ett givet samtalsämne och Vänsterpartiets initiativ att höja för de med lägst pensioner rönte mycket uppskattning. Klimatkrisen kom också på tal, vi kunde informera om Vänsterpartiets satsning på 700 miljarder kronor under tio år för att vi ska nå fram till till ett klimatneutralt Sverige. Lokala frågor dök också upp många annonserade sitt missnöje över hur hälsocentralen fungerar, men fick veta att ändring är på gång. 

Valrörelsen har inte riktigt landat hos väljarna än, men det var ändå en del som börjat samla information och hade frågor kring sitt val i höst, Efter semestern blir det hett på riktigt kring valet.

Den som redan vill skaffa sig en uppfattning om Vänsterpartiets frågor i valet kan gärna lyssna på partiledarens tal från Almedalen, där drar Nooshi Dadgostar upp de breda linjerna för Vänsterpartiet.

https://www.vansterpartiet.se/nyheter/nooshi-dadgostar-i-almedalen-du-ska-ha-makten-over-ditt-liv/?fbclid=IwAR3_4RrOwSI5TqYX1vVCjGB1uYOQtBt9JkJYk_s8GtPC7q0Lpj15OLyHEYQ

Kopiera länk