Artiklar

Många deltog i 1 majfirande

 

1 maj firandet utföll till stor belåtenhet för arrangörerna i år. Trots osäkert väder kom det deltagare till de olika begivenheterna som vänsterpartisterna i länet ordnat.

Talen har rört sig om matpriser, Sverigepriser på el, och lokala frågor.

Här ett avsnitt från Maritha Johanssons tal i Gävle:

”Så, denna Första Maj, kamrater – sträck på er i vetskapen om att det är vi som är den största pådrivaren för ett samhälle där gemenskap, solidaritet och trygghet är byggstenarna. Vi tar hand om varandra och vi arbetar vidare för att vår politik ska få större genomslag. Vi säger NEJ till ökade klyftor och marginalisering, vi säger NEJ till egoism och kortsiktighet. Vi säger JA till solidaritet, gemenskap och ett ekonomiskt och ekologiskt hållbart samhälle.”

Här är lite klipp från deras Facebook inlägg:

Bollnäs och Ovanåker, Ockelbo

Partiföreningarna samlade sig kring ett firande i Colliniparken i Bollnäs, de fick höra tal av Alf Norberg, ledamot i regionfullmäktige, Anna-Lena Vestin, fullmäktigeledamot i Bollnäs, Eva Blomberg Svensson, ordförande i Bollnäs och Susan K Persson, fullmäktigeledamot Ovanåker. En tipspromenad fanns och musiken till fikat kom från Sebastian Hansson.

Alf Norberg, regionfullmäktigeledamot var en av talarna i Bollnäs.
Gävle, Hofors och Sandviken

Vänsterpartiet Gävles 1 maj tåg gick traditionsenligt från Södermalms torg ned till Stortorget. Årets tåg samlade kring 130 och än fler på på torget. Där fick man höra Maritha Johansson, kommunalråd i opposition Gävle,
Gabriella Eidhagen, ordförande Vänsterpartiet Hofors
och Isak Mikkola, Ung Vänster Gävle. Röda kören underhöll mellan talen med musik och sång.

Ljusdal

I ljusdal samlade man sig med Kommunal och S på Riotorget. Riotorget börjar ta form för årets höjdpunkt.  De hade loppis där alla intäkter går oavkortat till Ukraina. Korv med bröd, kaffe, festis, popcorn, fiskdamm och inte minst underhållning av bästa Walle Olsson med band.

På Riotorget i Ljusdal.
Hudiksvall och Nordanstig

Över Hudiksvall sken solen och man fick höra oppositionsrådet Ulrica Högbergh och ordförande i Nordanstig Petra Modée tala. Mellan talen fick deltagarna bullar och musik med Lars Berglund.

Från Ulrica Högberghs tal vill bjuda på två citat:

Vänsterpartiet i Hudiksvall står upp för en politik där alla barn i vårt samhälle får rätt till en bra utbildning och som är jämlikt fördelad. Så är det inte alltid. I Hudiksvalls kommun t ex förra året var det drygt en tredjedel av eleverna i årskurs 3 som inte klarade nationella proven i svenska. SAMTIDIGT så lägger kommunen mindre pengar per elev i grundskolan i jämförelse med andra liknande kommuner. Så kan vi ju inte ha det! Att satsa på skolan borde bokföras som en investering och inte som en kostnad. Att satsa på barn och unga är att investera i vår gemensamma framtid!”

och slutklämmen:

Jag vill därför avsluta med en uppmaning från filosofen och antifascisten under Mussolinieran – Antonio Gramsci: ”Bilda er, för vi kommer att ha behov av all vår intelligens. Upprör er, för att vi kommer att ha behov av allt vårt engagemang. Organisera er, för vi kommer att behöva all vår kraft.” Låt oss följa hans ord och kämpa för en bättre värld tillsammans.”

Söderhamn

I Söderhamn satsade man på det säkra före det osäkra och hade en samling i sin lokal och hörde BrittMarie Windemo från Rädda Barnen prata om barnfattigdom i Söderhamn.

Talet med Nooshi Dadgostar

På Facebook kan du hitta fler filmade inslag och avslutningsvis så finns partiledarens tal också dokumenterat, missade du det fina talet i Malmö, så är den här:

https://www.vansterpartiet.se/nyheter/nooshi-dadgostar-1-maj/

Kopiera länk