Artiklar

Rimliga villkor i vården

Vänsterpartiets regiongrupper har valt att arbeta tillsammans kring flera olika projekt. De har gjort tidningar och filmer till valet förra året och har nu fortsatt med att utveckla en gemensam plattform för hemsidor till varje region. De har nu rullats ut och det är möjligt att följa vad varje region sysslar med på hemsidan. Du hittar länken till Vänsterpartiet Gävleborgs hemsida nederst i denna artikel. 

Marknaden gör vården dyr

För närvarande kan du läsa flera olika artiklar, i den första möter vi Karin Rågsjö.

vänsterpartiets sjukvårdspolitiska talesperson, som berättar om  problemen:

– Problemen i sjukvården är många. Ett av de större är de privata vårdgivarnas vinstjakt. Det omöjliggör en jämlik vård i grunden. Privatiseringarnas negativa konsekvenser i sjukvården är minst lika stora som i skolan. Dock är det tyst om detta i debatten.

Många fler nyheter

Vidare kan du läsa om hur Vänsterpartiet i regionen kräver mer resurser från staten, det behövs 20 miljarder, den ännu så aktuella höjningen av gränsen för statlig skatt skulle ge 13 miljarder om regeringen inte genomför den…

Våra vänsterpartister har vidare lämnat förslag om öppna böcker, vi ska veta vad privata vårdgivare använder skattepengarna till, avgiftsfria lånerollatorer, och mycket mera allt detta kan du läsa mer om på:

https://vansternivarden.se/gavleborg/

Kopiera länk