Artiklar

Internationella kvinnodagen 8 mars

I Gävle har man en hel kvinnovecka där fler partier samverkat om olika programpunkter, idag är det följande program:

Internationella kvinnodagen på Skottes den 8 mars 18.00-20.00

Vi avslutar Gävle kvinnovecka 2024 med en kväll på Skottes genom att tillsammans uppmärksamma den Internationella kvinnodagen.

I första ledet- De gröna kvinnorna som banade vägen under 1980- och 1990-talet.

Ett samtal med Inger Schörling lett av Kjersti Jannerborn

Mycket har hänt i Sveriges politiska historia de senaste decennierna.Kvinnorna krävde sin plats som jämlikar till männen och Miljöpartiet klev fram för att ta plats på maktens arena. I första ledet stod de gröna kvinnliga pionjärerna.

Berättelser från besök i Turkiet

Att uppmärksamma den internationella kvinnodagen och att arbeta för kvinnors rättigheter kan innebära anklagelser om samröre med en terroristorganisation. Lotta Lagnander har som jurist besökt Turkiet under den sista veckan i februari. Där träffade hon många kurdiska kvinnoföreningar och höra dem beskriva sin situation.. Hör henne återberätta deras berättelser och hennes egna upplevelser.

Musikunderhållning

Under kvällen sjunger och musicerar Röda Kören

Utställning

Missa inte heller utställningen av Ellen Vagnér. Ellen kommer att ställa ut tavlor samt ha affischer till försäljning. Presentation: 

Jag heter Ellen Vagnér men går under namnet Majbjörn i mitt konstnärskap.  Jag arbetar mycket med tusch i min konst, där jag utforskar dialogen mellan det visuella med det skrivna. Jag finner bron mellan ord och bild inspirerande, där jag med min konst vill bjuda in betraktaren att reflektera och diskutera.

Vi bjuder på alkoholfritt bubbel och tilltugg

Kvinnoveckan är ett samarbete mellan Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet, Moderaterna och Skottes Musikteater.

Radio i nätet- radiogavle.se

Utöver det så sänder Partiföreningen Gävle i närradion sitt lördagsprogram som denna gång har tema feminism.

Kulturcentrum, Sandviken

I Sandviken finns det ett fint program på Kulturcentrum. Kom och uppmärksamma internationella kvinnodagen på Kulturcentrum! Utställare, musik, dansuppträdande, föreläsning och fikaförsäljning.

Mingla bland lokala utställare

Musik av Elvira Lundstedt och Alice Meyer (Skurup Folkhögskola)

Dansuppträdande med Lovely Line Sandviken (linedance)

Föreläsning: Nyfiken på AI – utifrån frågor om jämställdhet och kvinnoperspektiv

Fikaförsäljning ”Hand i Hand” – Eritreanskt kaffe och gosaker från olika delar av världen

Fri entré!

Lokal: Huvudentrén/Torget/Biblioteket, Kulturcentrum

Arr: ABF, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, LO facken i Sandviken och Kvinnojouren

Välkomna! 

Hudiksvall

I Hudiksvall blir det en feministfrukost på lördagsmorgonen.

Feministfrukost är ett evenemang för att uppmärksamma internationella kvinnodagen. Gäst är riksdagsledamot Isabell Mixter (V) från Sundsvall.

Vi fokuserar på samtal om ekonomisk jämställdhet, ett ämne som är avgörande för att alla ska kunna leva fria och självständiga liv. Har vi jämställda pensioner, föräldraförsäkringar och sjukförsäkringar?

Välkomna till Hotell Temperance i Hudiksvall, lördag den 9:e mars från kl. 9.30 till 11.00. Antalet platser är begränsat och du behöver därför anmäla dig via SMS till 073-818 7597 senast den 4:e mars.

Vi bjuder på frukosten och en insamling till Kvinnjouren kommer att hållas på plats. Varmt välkomna (du behöver inte vara medlem för att delta på frukosten)!

 

Kopiera länk