Information
Vänsterpartiet Inte till salu

Det här vill vi göra i region Gävleborg

Pengarna ska användas rätt 

Vänsterpartiet vill att det ska vara förbjudet att ta pengar från hälsocentraler, skolor och ålderdomshem och sedan stoppa dom i sin egen plånbok. Det är det inget annat parti som tycker. Vi tror att dom pengarna hade kunnat användas till bättre saker. Göra fler människor friska, bättre skolor och bättre hjälp till dom som är gamla.

 

Fler borde jobba 

Vänsterpartiet i Gävleborg vill att alla människor ska få kunna gå till läkaren, utan att vara rädda för att dom inte ska få hjälp. Därför vill vi att det ska finnas fler som jobbar med sjukvård på våra sjukhus och hälsocentraler. Vi har under de sista fyra åren lämnat förslag för att det skulle ha blivit så. Det har dom andra partierna inte hållit med oss om. Därför är det för lite personer som jobbar på våra sjukhus och hälsocentraler.

 

Bussar och tåg

Vänsterpartiet i Gävleborg vill att man ska ha billigare bussar och tåg, eftersom det är för dyrt idag. Vi tror inte att det går att göra dom gratis för alla direkt, men vi tycker att dom som inte har fyllt 20 år ska få åka buss och tåg gratis till att börja med. Vi skulle helst vilja göra alla resor med bussar och tåg i Gävleborg gratis, men det tror vi kan ta några år.

 

Det ska vara gratis att gå till sjuksköterskan 

Vi tror att det skulle vara bättre om man inte behövde betala när man måste gå till en sjuksköterska. Just nu kostar det lika mycket att gå till läkaren som det gör att gå till sjuksköterskan. Det finns många som har sjukdomar som gör att dom måste gå till hälsocentralen ofta, men dom behöver bara lite hjälp om dom går direkt när dom känner sig dåliga. Om man har lite pengar kan det bli så att man struntar i att gå, ända tills man blir jättesjuk. Därför tycker vi att det ska vara gratis att träffa sjuksköterskan. Då kommer man gå till hälsocentralen innan man blir så sjuk att man måste åka till sjukhuset.

Vänsterpartiet Gävleborg

Skolgatan 21, 813 30 Hofors

Telefon: 073-508 50 15

[email protected]

Kopiera länk