Klimat, Välfärd och Framtidstro

Nu går vi in i sista veckan för EU-valet. Vänsterpartiets tema för valet är klimatet, välfärden och framtidstro. Alla teman har behandlats redan i 1 maj talen som du kan läsa delar av i föregående artikel om 1 maj firandet. 

Alla partiföreningar är i full fart med olika aktiviteter allt efter sina resurser. Vänsterpartiets huvudkandidat Jonas Sjöstedt är kandidaten med högst förtroende bland väljare, men för att forma framtiden enligt det förtroendet så krävs det att du går och röstar också.

Klimat

Vi behöver fortsätta arbetet för att möta klimatförändringen som ger allt extremare väderhändelser i synnerhet för länder som redan har ett varmt klimat. Här hemma har arbetet stannat av med TIDÖ-laget, trots att så mycket mer behöver göras.

Här kan du läsa om Vänsterpartiets satsningar:

https://www.vansterpartiet.se/nyheter/ny-start-for-sverige/

Välfärd

Ingen föds som en egen atom i ett eget universum, vi ingår i en samhällsväv där vi konstant byter tjänster med varandra, en skolgång på 9 till 12 år krävs för att utrusta individen för deltagande i samhället.

Det samhället har fått revor efter 30 år av nyliberala idéer om statsfinanser, privatiseringar med mera. Vänsterpartiet vill bygga upp igen istället för riva ned, det gäller skolor, sjukvård, äldreomsorg allt vi behöver för ett värdigt liv.

För att lyckas med det så behöver vi en vänstermajoritet även i EU, bara du som väljare kan skapa den.

https://www.vansterpartiet.se/euval2024/

Extremhögern växer

Högerkrafterna som vill slå splittring och så hat är mycket starka idag, arbetarna har alltid förlorat när dessa krafter fått överhanden, samhället kan bara bäras fram av gemensamt arbete för allas bästa.

https://www.vansterpartiet.se/euval2024/politik/forsvara-var-demokrati/

Lite lyssning på nätet:

Vänsterpartiet Gävles radioprogram kan du lyssna på genom webben:

https://radiogavle.gavlewebb.se/category/rod-lordag/

Ulla Andersson podd ”Kokkaffe med Ulla” finns där du brukar lyssna på poddar, och senaste podden är med Malin Björk med vår EU-parlamentariker fram till valet.

https://player.captivate.fm/episode/25033f0f-e5f8-4832-9520-face025053e1

Lite läsning på nätet

Vänsterpartiet Gävleborgs EU valstidning har inte delats till alla hushåll men du kan läsa den på nätet här:

https://www.yumpu.com/s/xs9Q3mcplrfL5DnI (tyvärr en del reklam du får klicka bort…)

Kandidat i länet

Vänsterpartiet Gävleborg har en kandidat på EU-vallistan på plats 10, Lotta Lagnander.

 

Kopiera länk