artikel

Stoppa avvisningarna till krig

Onsdagen den 26 mars klockan 11.00 på hålls en demonstration på Sergels torg i Stockholm för att stoppa avvisningarna till Afghanistan och Irak. Kalle Larsson som är flyktingpolitisk talesman för vänsterpartiet kommer att tala. Initiativtagare till demonstrationen är vänner till en afghansk flykting bosatt i Gävle som nu hotas av avvisning.
– Ingen människa ska skickas tillbaka till länder där det råder väpnad konflikt eller om man riskerar att drabbas av allvarliga övergrepp på grund av svåra motsättningar i hemlandet. Att avvisningar nu ändå genomförs till Afghanistan och Irak strider mot svensk lag och mot humanitetens krav, säger vänsterpartiets flyktingpolitiske talesperson Kalle Larsson.

 Onsdagen den 26 mars klockan 11.00 på hålls en demonstration på Sergels torg i Stockholm för att stoppa avvisningarna till Afghanistan och Irak. Kalle Larsson som är flyktingpolitisk talesman för vänsterpartiet kommer att tala. Initiativtagare till demonstrationen är vänner till en afghansk flykting bosatt i Gävle som nu hotas av avvisning.
– Ingen människa ska skickas tillbaka till länder där det råder väpnad konflikt eller om man riskerar att drabbas av allvarliga övergrepp på grund av svåra motsättningar i hemlandet. Att avvisningar nu ändå genomförs till Afghanistan och Irak strider mot svensk lag och mot humanitetens krav, säger vänsterpartiets flyktingpolitiske talesperson Kalle Larsson.

Deltar i demonstrationen gör även riksdagsledamöterna Rossana Dinamarca (v) som särskilt följer ärendet för avvisningshotade Fereidun Rezai från Borås; Gunilla Wahlén (v) som särskilt följer ärendet för avvisningshotade Abbas Kasimi och Dadkoda Qalandari från Sundsvall; Marianne Berg (v) som särskilt följer ärendet för avvisningshotade Soraj Jamaly från Malmö och Ulla Andersson (v) som särskilt följer ärendet för avvisningshotade Enayatullah Adel från Hofors.

Samma dag, den 26 mars klockan 9.00, debatterar riksdagen avvisningar till länder där det råder väpnad konflikt. Då beslutar riksdagen om ett förslag från vänsterpartiet som miljöpartiet och socialdemokraterna stödjer om att en snabb översyn av utlänningslagen med målet att stoppa avvisningarna.

För mer information och kommentarer, kontakta:

Kalle Larsson, riksdagsledamot (v), 070-343 96 74
Rossana Dinamarca, riksdagsledamot (v), 070-254 24 15
Marianne Berg , riksdagsledamot (v), 070-236 01 12
Ulla Andersson, riksdagsledamot (v), 070-237 99 91
Vänsterpartiets presstjänst, 0706-20 00 64

Kopiera länk