Rödgrön regeringsplattform – Investeringar i jobb, klimat och välfärd istället för ökade klyftor

Idag presenterar Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet sin gemensamma regeringsplattform.  Raimo Pärssinen (S), Bodil Ceballos (MP) och Ulla Andersson (V) rödgröna riksdagsledamöter från Gävleborg kommenterar:

– Vi tar ansvar för ekonomin och jobben och satsar i ett första steg på 100 000 fler jobb, praktik och utbildningsplatser. Gävleborg har drabbats hårt av Ungdomsarbetslösheten, idag är 3505 unga arbetslösa inskrivna på arbetsförmedlingen därför slopar vi nu arbetsgivaravgiften för den som anställer en arbetslös ungdom på detta inrättar vi ett ungdomsavdrag som ger motsvarande stöd  när man inrättar en praktik- eller traineeplats för arbetslösa ungdomar. Vi kommer också att sänka restaurangmomsen på samma sätt som regeringen föreslagit. Detta lägger grunden för en inträdesarbetsmarknad för många ungdomar. Vi kommer också att starta upp ett innovationsprogram för en konkurrenskraftig industri och kunskapsintensiv tjänstesektor Förbättrad A-kassa. Arbetslöshetsförsäkring – avgiften sänks till ca 80 kr, ersättningsnivån och taket höjs, säger Raimo Pärssinen  riksdagsledamot (S)

– Vi går till val på ett rättvis politik som ger Sverige fler jobb, mindre klyftor och en grön omställning. Jag är särskilt nöjd med sänkningen av tjänstemomsen, höjningen av studiemedlen och klimatavdraget till alla hushåll som gör större klimatinvesteringar. Sist men inte minst är jag glad över att vi inför fria timmar i hemtjänsten som äldre själva får bestämma över, säger Bodil Ceballos, riksdagsledamot (MP)

 – För att öka jämlikheten är satsningar på välfärden central. Arbetslösa med barn ska ha rätt till 30 timmars barnsomsorg i veckan. Vi investerar i ökad lärartäthet i skolan, ökad personaltäthet och mindre grupper i barnomsorgen, maxtaxa i hemtjänsten och fria timmar i äldreomsorgen. Vi finansierar alla dessa kvalitetsförbättringar genom att säga nej till regeringens stora skattesänkningar. Dessutom presenterar vi idag en generell sänkning av maxtaxan i barnomsorgen. Skiljelinjen i svensk politik är tydlig. Fler jobb eller ökade klyftor? Ska vi använda reformutrymmet till investeringar i skola och sjukvård – eller ska vi i stället fortsätta med stora skattesänkningar som ökar klyftorna , frågar sig Ulla Andersson riksdagsledamot (V) från Gävle.
För mer information
Raimo Pärssinen (S)
070-343975
Raimo.pä[email protected]

Bodil Ceballos (MP)
070-5733380
[email protected]

Ulla Andersson
070-2379991
[email protected]

Pär-Anders Jonsgården
Regional pressekreterare
Socialdemokratiska Riksdagsgruppen

Besöksadress: Riddarhustorget 7-9, 100 12 Stockholm
Tfn: + 46 (0)8-786 66 91
Mobil: + 46(0)70-600 50 43
E-mail: [email protected]


Du gillar kanske också...

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.