Banker måste ha kontanter till kunder

Många bankkunder är i dag upprörda över att de hindras ta ut sina pengar i kontanter på bankkontoren. Antingen har många banker upphört helt med kontanthanteringen och hänvisar till livsmedelsbutiker istället. Eller så får kunden anmäla dagar i förväg att de vill ha kontanter.

– Det är inte rimligt att bankkunder inte ska få ta ut sina egna pengar i kontanter. Inte heller att livsmedelsbutiker ska tvingas ta över bankernas ansvar. De har dessutom svårare med säkerheten. Vänsterpartiet vill därför att Finansinspektionen genom föreskrifter ska förelägga bankerna att upprätthålla en kontanthantering, säger Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson.

Kontakt:
Ulla Andersson 070-237 99 91
Vänsterpartiets presstjänst 070-620 00 64

Du gillar kanske också...

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.